Deze babysite is een onderdeel van groeimee.nl
Maak zelf een gratis babysite | inloggen
Ons derde kindje

2e bezoek verloskundige

Alweer ruim 14 weken zwanger. De eerste buikfoto's zijn een feit! Jeetje wat groeit mijn buik hard deze keer. In de ochtend valt het nog mee, maar in de avond kun je er niet meer omheen inmiddels. Sinds we het verteld hebben lijkt het wel alsof 'ie nog harder gegroeid is, bijna niet meer te verbergen haha. Wink 

Ik voel me goed, nog steeds nergens last van. Hoewel, ik heb er nu toch een paar pukkels bij. Maar verder voel ik me prima, eigenlijk gaat het heel ongemerkt allemaal tot nu toe. De vermoeidheid is wat minder geworden, al had ik dat toch niet zo heel extreem. En, godzijdank, wéér niet misselijk geweest deze zwangerschap.

Vanavond stond het tweede bezoek aan de verloskundige op het programma. Eerst de controle bij de assistente: 2 kilo erbij en een mooi lage bloeddruk van 100/60. Ik had de afspraak bij Marielle, een van de verloskundigen die ik nog niet kende. Toen ik 3 jaar geleden bij deze praktijk zat, waren Vivian en Yvonne de vaste verloskundigen. Yvonne heeft toen mijn (thuis)bevalling begeleid, dat was heel erg fijn. Maar zij is inmiddels een eigen praktijk begonnen elders, dus niet meer bij deze praktijk. Er zijn nu twee nieuwe dames, die ik vanavond allebei even heb ontmoet. Zo op het eerste gezicht allebei ontzettend leuke, jonge vlotte vrouwen. Ik voelde me er meteen helemaal prima bij.

We hebben nog even gepraat over de combinatietest en de vlokkentest van twee weken geleden. De definitieve uitslag daarvan hebben we nog steeds niet ontvangen, maar die zal elk moment wel op de mat vallen en er is niet gebeld, dus het zal wel in orde zijn. 

Daarna was het tijd om op de bank plaats te nemen voor de bepaling van de groei van de baarmoeder en het luisteren van de harttonen. De groei lag keurig op schema, en het hartje was ook meteen luid en duidelijk te horen: 155 slagen per minuut. Wat is dat toch weer een wonderlijk geluid.

Nog even een zwangerschapsverklaring geregeld voor mijn werkgever en ik kan ook een afspraak voor de 20-weken echo gaan maken.  Wat schiet het toch op al zeg. 

Weer helemaal goedgekeud dus, volgende controle is op 17 december. 


Reageer

Vul onderstaande velden in om een reactie te plaatsen op dit babyverhaal.

naam *
bericht *
   Stuur mij een e-mail bij nieuwe reacties op dit verhaal.

Laatste foto's

Laatste foto's
Laatste foto's
Laatste foto's
Laatste foto's
Laatste foto's
Andere foto's

Laatste reacties

Meer reacties

Blijf op de hoogte!

Laat je e-mail achter en ik stuur je een mailtje als ik een nieuw verhaal of nieuwe foto's op de site heb gezet.

E-mail adres: