Deze babysite is een onderdeel van groeimee.nl
Maak zelf een gratis babysite | inloggen
Ons derde kindje

Vlokkentest

Natuurlijk hadden we vantevoren al nagedacht over wat we zouden doen als we zo'n uitslag kregen. We wilden zo spoedig mogelijk een vlokkentest. Die werden echter normaal alleen maar op de maandagochtend gedaan, en nu was het al eind maandagmiddag. Maar omdat we zo stellig waren, belde de echoscopiste met de gynaecoloog en die had nog wel even tijd om het NU te doen. Een half uur later lag ik dus weer op de behandeltafel, maar nu voor de vlokkentest. Wat enorm fijn dat dat zo snel al kon!

De vlokkentest zelf vond ik  geen pretje (understatement). Van Roos kon ik me herinneren dat ik het nog best mee vond vallen, maar nu was het heel pijnlijk. Ik kon me maar moeilijk ontspannen en had ook het gevoel dat het niet lekker ging. En tot overmaat van ramp bleek hij, toen hij het doosje met (zonder verdoving!) dwars door mijn buik opgezogen weefsel van de placenta onder de lamp hield, niet voldoende vlokken te hebben. Dus moest het opnieuw! Wat een ramp. Undecided Maar de tweede keer leek het allemaal wat vloeiender te gaan, en was het ook minder pijnlijk. Gelukkig na de tweede poging wel genoeg vlokken en konden we naar huis. 

Ik kreeg het advies twee dagen rustig aan te doen, en niet te werken. De avond zelf had ik buikkrampen en voelde ik me heel naar. Ik heb de hele avond met een dekentje op de bank gelegen. De dag erna al nauwelijks meer last, al durf je haast niet te hoesten omdat je toch een wondje in je baarmoeder hebt natuurlijk. Een vlokkentest geeft toch een risico dat het daarna mis gaat met de zwangerschap, een risico van 0,5% om precies te zijn. Maar dat risico namen we voor lief, het was immers veel kleiner dan het risico op een kindje met een afwijking.

Omdat we flink verhoogd risico hadden dit keer kwamen we in aanmerking voor een versnelde test, zodat we niet te lang in spanning hoefden te zitten. Nog even geduld! 


Reageer

Vul onderstaande velden in om een reactie te plaatsen op dit babyverhaal.

naam *
bericht *
   Stuur mij een e-mail bij nieuwe reacties op dit verhaal.

Laatste foto's

Laatste foto's
Laatste foto's
Laatste foto's
Laatste foto's
Laatste foto's
Andere foto's

Laatste reacties

Meer reacties

Blijf op de hoogte!

Laat je e-mail achter en ik stuur je een mailtje als ik een nieuw verhaal of nieuwe foto's op de site heb gezet.

E-mail adres: